Çocuk yetiştirmek ve çocuğun psikolojik durumu
Bizler doğarız büyürüz evleniriz ve çocuk sahibi oluruz. Çocuklarımız hayatımıza girene kadar belki hiçbir şeyin farkında olmadan, şımarıklıklar yaşar gideriz. O gün gelip kendi çocuğumuzun sorumluluğunu alınca işte gerçeklerle yüzleşiriz. Çocuk yetiştirmek neymiş anlarız, annemizi anlarız, babamızı anlarız, sonra dünyadaki bütün anne ve babaları anlamaya başlarız.
Evimizin neşe kaynağı olan çocuğumuz için, varlığını ilk öğrendiğimiz anda araştırmalara başlarız. Her şeyi öğrenmek isteriz. Çünkü asli görevimiz iyi anne veya baba olmayı başarmaktır. Bizden geriye kalacak olan o evlat, mükemmel bir insan olarak kalmalıdır.
Bebeklerin anne karnına düştüğü ilk andan itibaren sorumluluklar başlar. Ve unutmamanız gereken en önemli şey bebeğinizin henüz doğmadan duygusal durumunun değişikliklere uğradığıdır. Hayatınızın en önemli parçası olan o küçük bebek, sizi hisseder, kızgınlığı öfkeyi mutluluğu sevgiyi her şeyi hisseder. Küçük çocukların ve hatta bebeklerin algılanmadıklarını düşünüp yaptığınız hatalar çocuğun psikolojik durumu için oldukça olumsuz etkiler gerçekleştirir. Bu yüzden çocuğunuza kırılması mümkün bir tavırla yaklaşın ve onu korkutmayın. Bilinçaltına kazıdığınız bütün karmaşık duygular gelişim süreci içinde karşınıza çıkacaktır. Bu yüzden bebeğin gelecekteki kişiliğini şekillendirmek için doğmadan çalışmaya başlamalısınız.
Ortalama iki yaşından sonra bazı ihtiyaçları tek başına denemesine izin vermelisiniz. Başarılı ve ya başarısız olması önemli değildir. Önemli olan denemeyi öğrenmesi ve başardığında kendine olan güveninin artmasıdır. Kendine güvenen bebekler bütün hayatları boyunca toplumda daha atak bir konuma sahip olurlar ve karakterleri diğer bebeklere göre daha sağlam olur.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.