Kumaş Nedir?

RAYON KUMAŞ NEDİR,SENTETİK KUMAŞ NEDİR,İPEK KUMAŞ NEDİR,DENİM KUMAŞ NEDİR,PAMUK KUMAŞ NEDİR,İPLİK ALANLAR,PARTİ İPLİK ALAN,STOK İP ALANLAR,İPLİK SATIN ALAN.
RAYON KUMAŞ NEDİR,SENTETİK KUMAŞ NEDİR,İPEK KUMAŞ NEDİR,DENİM KUMAŞ NEDİR,PAMUK KUMAŞ NEDİR,İPLİK ALANLAR,PARTİ İPLİK ALAN,STOK İP ALANLAR,İPLİK SATIN ALAN.

Kumaş Türleri

Kumaş Nedir ve Çeşitleri

“Tekstil” kelimesi, “dokuma” anlamına gelen Latince “tekstil” kelimesinden gelmektedir. Kumaş, hem doğal hem de yapay bir filament seti olabilen iç içe geçmiş lif ağları tarafından oluşturulan esnek bir maddedir. Bununla birlikte, küreselleşme, farklı kumaş türlerini hazır hale getirdi.

Tekstil endüstrisi:

Tekstil Fabrikasyonları esas olarak iplik alan kumaş ve giysilerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı ile ilgilidir. Bu imalatlarda kullanılan işlenmemiş madde ya doğal ya da sentetiktir.

2021 Farklı Lif Türlerinin Sınıflandırılması:

Menşei temelinde: Doğal ve sentetik liflerin yanı sıra kumaşın iç içe geçtiği. Farklı Kumaş Türleri.

İnterlok parçaları alan,polar parçaları alan,kot parçaları alanlar,süprem parçaları alanlar,jarse parçaları alan,ikiiplik parçaları alan,üçiplik parçaları alanlar,ribana parçaları alanlar,likralı kumaş parçaları alanlar,

Doğal Lifler:  Bitkilerden elde edilen filamentler ve diğer bazı fizyografik olaylar doğal lifler olarak adlandırılır. Örnek: bitkilerden pamuk ve jüt, ipekböceklerinden ipek.

Sentetik Lifler:  Polioz veya protein gibi doğal maddelerden elde edilen insan tarafından yapılanlardan farklı olarak, tamamen petrokimyasallar gibi sentetik maddelerden üretilir.

Kumaş / Tekstil Türleri: –

Doğal liflerden yapılmış kumaşlar: –

KUMAŞ SATIN ALANLAR.

Şifon Kumaş Alanlar
Şifon Kumaş Alanlar

Pamuk:  Pamuk, pamuk bitkisinin tohumları ile birlikte gelişen dayanıksız ve lapa gibi bir liftir. Sonradan ekstrakte edilen pamuk ipliği daha sonra kumaşa döndürülür. Kumaş, bireyler için kıyafet döndürmek ve yapmak için kullanılabilir ve birkaç ek amaç için kullanılabilir. İnsanlar, özellikle kavurucu havalarda sıklıkla pamuklu giysiler giyerler. Bandaj gibi nesneler genellikle pamuk iplikler yardımıyla yapılır. Pamuk, iğne işi projelerinde ve düğmeli gömlekler, yatak örtüleri, çarşaflar , çoraplar, elbiseler, tişörtler ve daha fazlası gibi çürük kıyafetler üretmek için kullanılabilecek üstün bir malzemedir , ancak ağır dikiş işçiliği durumu.

Denim:  Denim kumaş alanlar pamuklu şal ipliği ve beyaz pamuklu doldurma ipliğinden özgün bir şekilde yapılmış yoğun ve sağlam bir malzemedir. Bu iki iplik, konuyu güçlendirmek için ağ benzeri bir dimi dokuma üretmek için özellikle birbirine bağlanmıştır. Esasen kot pantolon, ceket, elbise ve kaba pamuklu tulum tasarlamak için kullanılsa da, denim aynı zamanda aksesuarları kalıplamak için de kullanılabilir ve hatta geleneksel olmayan bir ev dekor stili için mobilya kaplamak için de kullanılabilir. Daha önce kot, kot geliştirmek için gerçekten indigo renginde boyanmıştı.

Parti kumaş alan. İpek:  İpek, organik bir protein filamentinden yapılan kumaş türlerinden biridir. İpeğin protein lifi büyük ölçüde Dut İpekböceklerinin larvalarının kozalarından üretilen fibroin içerir. Bu solucanlar eski çağlardan beri kumaş satın alan yerler tanıdık ve kullanılmaktadır.

viskon fiyatları,viskon kumaş fiyatları,viskon kumaş kilo fiyatları,parça viskon alan,viskon parçası alan,zeytinburnu viskon kumaşçılar,viskon alanlar,viskon nereye saıtılır,

İpek, pek çok suni elyaftan farklıdır, ipek yumuşak, pürüzsüz ve kaymaz bir yüzeye sahiptir. En sağlam doğal filamentlerden biri olmasına rağmen esnekliği düşüktür ve zamanla sertliğini kaybedebilir. Bu kumaşın çekici ışıltısı onu gömlekler, kravatlar, takım elbiseler, resmi elbiseler, iç çamaşırları, bornozlar, nevresimler ve çok daha fazlası için mükemmel kılar.

Sentetik elyaftan yapılmış kumaşlar: –

Stok Kumaş Alan. Rayon:  Canlandırılmış polioz filamentten üretilmiş elyaf. Doğal liflerin dokusunu ve hissini taklit edebildiğinden, giysilerde ipek, keten, yün ve pamuk gibi liflerin yerini almak için sıklıkla kullanılan çok yönlü kumaş türleri kategorisinde yer alır.

Rayon , doğal olarak hakim polimerler tarafından üretilir. Bu nedenle suni ipek, yarı sentetik elyaf olarak bilinir. Rayon, son derece düşük esnek bir geri kazanıma sahiptir ve ısıyı yalıtmada başarısızdır, bu nedenle, bu tekstili kavurucu havalarda giymek için kıyafetleri dikerken kullanmak en iyisidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın