“Kumaş” Kelimesinin Kök Kökeni.
Parti kumaş alanlar. Kot kumaş alan firmalar penye kumaş alan firmalar ham kumaş alan firmalar şifon kumaş alan firmalar viskon kumaş alan firmalar polar kumaş alan firmalar kumaş satın alan firmalar denim kumaş satın alan firmalar“Kumaş alan” kelimesi, kendi etimolojisi ile tarihin birçok yerinden türemiştir. Ancak birçok güvenilir kaynaktan, köklerinin dünyadaki Proto-Hint-Avrupa dil sistemlerinden geldiği evrensel olarak kabul edilmektedir.
Bugün, doğunun eski kumaş dokuma geleneğini temiz bir şekilde mükemmelleştirdiğini görüyoruz. Pakistan, Hindistan, Bangladeş ve hatta İran gibi ülkelere bu beceride tam bir ustalık düzeyine sahip olduklarına bakabiliriz.
PARTİ KUMAŞ ALANLAR
Ucuz tarım arazisine dayalı düşük ve yüksek kaliteli makinelere sahip ülkelerdeki fabrikalarda çok sayıda kumaş üretiliyor. Bu fabrikalar, Farklı giysiler, çanta ve sepet gibi kaplar, halılar, döşemeli mobilyalar, pencere perdeleri ve güneşlikler, masa örtüleri, her türden yatak takımları ve ayrıca sanatsal yaratıcılık için bazı tekstil ürünleri üretebilir. Bütün bunlar, büyük markaların Avrupa’da kullandığı hemen hemen ana akım üretim birimleridir.
Çeşitli kullanımların bir başka kategorisi, bayraklar, sırt çantaları, çadırlar, ağlar, el bezleri, otomotiv temizlik bezleri, uçurtmalar, yelkenler ve paraşütler gibi şeyleri içerir.
Kumaş Çeşitleri
Kumaş seçiminiz hem kullanımına hem de odanın karakterini nasıl etkileyeceğine bağlıdır. Tekstiller için doğal elyaf aralığı yün, ipek, keten ve pamukla sınırlı olsa da, kumaşlar her zamankinden daha fazla doku, renk ve desende mevcuttur.
Bunun nedeni, üreticilerin, yalnızca bir tür doğal elyaftan yapılan kumaşlara göre bakımı daha kolay, daha güçlü ve çekme dirençli kumaşlar yapmak için elyafları ve sentetik malzemeleri harmanlayabilmesidir. Kumaş seçerken renk ve desen kadar kumaşın dokusunun ve perdeleme şeklinin de önemli olduğunu unutmayın.
Astarlık Kumaşlar
Bir vitrin süsü hazırlarken, ana kumaşı sert güneş ışığından korumak, yalıtım eklemek veya perdeyi düzgün bir şekilde bitirmek için astar kumaşı kullanmak isteyebilirsiniz. Pamuklu saten astar için uygundur. Karartma astarı tüm ışığı kapatacaktır. Patiska, iç örtüler için kullanılan kaba bir pamuktur.
Şeffaf Kumaşlar
Bu ince ve hafif kumaşlar genellikle pencereler için yarı saydam kaplamalar olarak kullanılır veya dekoratif kenarlar olarak kullanılabilir. Ağ, dantel, muslin, vual içerir. Ağır sıkletin daha kalın malzemelerinden çok daha kolay toplanırlar ve çoğu ucuzdur. Şeffaf kumaşlar çok çeşitli düz renklerde, baskılı desenlerde ve karışık dokumalarda mevcuttur. Tek küçük sorun, onlarla çalışmanın zor olabilmesidir.
Hafif Kumaşlar
Hafif kumaşlar pamuk, ipek ve sentetik liflerden yapılır. Tüller gibi, genellikle yarı saydamdırlar ve genellikle miktar olarak toplanabilirler. Perde veya jaluzi için ipek kullanıyorsanız, astarlamayı düşünün – ipek uzun süre güneş ışığına maruz kalırsa zarar görebilir.
Hafif ila Orta Kumaşlar
Detaylı desen baskıları için ideal bir ortam olan ince dokunmuş yüzey dokusuna sahip olan bu kumaşlar, dekoratif görünümleri ve pratiklikleriyle tanınırlar. Çok çeşitli projelerde, yatak örtülerinde, masa örtülerinde, peçetelerde ve minder kılıflarında kullanabilirsiniz. Bu kategorideki kumaşların çoğu iyi tutunur ve temizlenmesi kolaydır.
Orta Ağırlıkta Kumaşlar
Genel amaçlı döşemelik kumaşların çoğu orta gramajda üretilir. Çalışması kolay olan bu kumaşlar uyarlanabilir ve evin her yerinde kullanışlıdır. Popüler elyaflar arasında pamuk, keten ve yün ve ipek içeren sentetik ve doğal elyaf karışımları bulunur. Birçok orta ağırlıktaki kumaş, basit döşemelik için uygundur.
Ağır Kumaşlar
Ağır kumaşlar hacimlidir ve her türlü yumuşak döşemeye sıcak ve rahat bir görünüm sunar. Genellikle çok dayanıklı oldukları için genellikle döşemelik olarak kullanılırlar. Bu kumaşların çoğuyla çalışmak ve şekil vermek, özellikle büyük perdeler veya gevşek örtüler yaparken çok zor olabilir.