Şardonlu Üç İplik
Tekstil sektörünün faaliyet alanlarının genişlemesi ile birlikte bir çok farklı alanda üretime başlanmıştır. Gereken hammadeler klasik yöntemlerle sağlanamayarak farklı üretim tarzları ortaya koyulmaya başlanmıştır. Arge ve ürge çalışmaları artarak farklı ürünlerle kompozit oluşturma şeklinde ortaya daha kullanım alanına özgü ergonomik ürünler konulmaya başlanmıştır. Çünkü var olan malzemelerin avantaj ve dezavantajları çok çeşitli olmakta bunlarda istenilen ürünün özelliklerini karşılamamaktadır.Şardonlu üç iplik kumaş bu felsefeden gelen kompozit yapılı bir malzemedir.Sağlamlık bakımından aranan özelliklerde olup bir çok farklı kullanım alanlarına sahiptir.
Üç iplik ikisi aynı birisi diğerlerinden daha kalın ve sağlam olan ipliğin aynı iğneden geçirilmesi şeklinde üretilen esnekliği az fakat dayanımı oldukça yüksek bir malzemedir. Şardon işlemi ise makinedeki zımparalar yardımı ile kumaş yüzeyinin tiftiflenip havlu benzeri bir görünüm alması sonucu oluşur. Peluş oyuncaklar ve battaniye üretiminde sıklıkla kullanılırlar üç iplik ise genellikle daha dayanıklılık gerektiren yerlerde kullanılarak esneklik istenen yerlerde pekte tercih edilmeyen bir malzemedir.
Kumaş özellikleri göz önüne alınarak bu alanlarda kullanım çeşitliliği sağlanması fevkalade bir olaydır çünkü üç iplik dayanıklılık gerektiren alanlarda adeta bir kurtarı olarak tekstil sektörüne girmiştir.Bunlar göz önüne alındığında kompozit malzemenin istenileni vermesi çok büyük önem taşır çünkü kompozit malzeme iyi olan özelliklerin birleşmesinin yanı sıra istenmeyen özelliklerinde bir araya gelmesini sağlayabilir fakat bu özellik şardonlu üç iplikte görülmemektedir.Oldukça etkili olan bu malzeme ile tekstil sektörününbir çok alanında önemli gelişmeler kaydedilmiş büyük rahatlıklar sağlanmıştır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.