Takım Elbise Kumaşları
Şıklık denilince akla ilk gelen şeydir takım elbise renk renk desen desen aynı çizgide olmasından alır adını. 19. Yüzyıla doğru bugünkü halini almaya başlamıştır dünya çapında bir çerçeve içerisinde olan takım elbise ciddiyetin sembolü olarak tüm dünyada kullanılmakta milletlerin coğrafi durumu fikir ve inançları hayat tarzlarının yanında iş, zenginlik, fakirlik veya sanat gibi kavramlarda bu durumu etkilemiştir. Türklerin pamuktan iplik yapmaya başlamasıyla bu serüven başlamış ve kıyafet devriminin ardından ülkemizde yer edinmeye başlamıştır.
Kaliteli kumaş kullanılarak bedene tam olarak uygun renk olarak doğru kravat ve gömlekle kombin edilmelidir kollarının kısa olması ceketin üzerinizde bol bir duruş sergilemesi o gününüzü veyahut gecenizi kâbusa çevirebilirken doğru olan tercih size karizmatiklik ciddiyet ve şıklık katar. İş görüşmelerinin vazgeçilmez kıyafetidir diplomatik temaslarda çok önemli bir yer tutar. Renkleri de kendisi kadar önemli bir yer tutmakla beraber karşınızdaki kişiye bir şeyler anlatır örneğin mavi güveni siyah ciddiyeti kahverengi sadeliği söylerken kırmızı bir takım elbise eğer ortada ciddi bir durum söz konusu ise otoriteler tarafından müsait bir durum olarak algılanmayacaktır.
Sadece erkek giyiminde değil bayan giyiminde de önemli bir yer tutan takım elbisede kumaş deseni önemli bir yer tutar örneğin blazer cekette arma varsa mendil takılmaz ya da gündüz vaktinde siyah gömlek siyah ceketle kombin edilmez doğru tercihler yapılırsa dış görünüşe inanılmaz katkıları vardır. Kombinlemek ve üzerinizdeki doğru duruşu bilmek çok önemlidir kumaş terletmemeli kolay tiftiklenmemeli ve renkleri canlılığını kolayca yitirmemelidir şıklığın kuralları doğru okunmalı yanlış kombinlerle iyi olan bir ceketi ve ya pantolonu yanlış yerde kullanarak hatalı bir giyim ortaya çıkarabilirsiniz. Vazgeçilmez olan bu kıyafet her zaman hayatımızın içinde olmaya devam edecektir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.